Seura-ja-talli-toimii-yhteistyössä-järjestäen-mm.kilpailutoimintaa.
Olemme koko perheen lämminhenkinen talli Vantaalla!
LAIDUN
DSC_7330
IMG_5267
Hevosten hyvinvointi on meille tärkeää!

Sosiaalipedagogista hevostoimintaa

Tolkinkylässä saatavissa myös sosiaalipedagogista hevostoimintaa! Tutustu yhteistyökumppanimme toimintaan nettisivuilla Vastalaukka. Toiminta soveltuu hyvin myös hevosia arastaville, arjen stressistä kärsiville jne…

Muutama poiminta Vastalaukan palveluista (lisätiedot ja hinnat Vastalaukan sivuilta):

Kuntouttava toiminta

Pidempikestoinen kuntoutumista tukeva kokonaisuus on tarkoitettu mm masennuksen, ahdistuksen, syömis-häiriöiden ja muiden mielenterveyden ongelmien kanssa kamppailevien tueksi. Toiminta soveltuu myös lievästi liikuntarajoitteisille henkilöille. Yhdessä rakennamme sinun tarpeisiin sopivan kokonaisuuden.

Pelko pois!

Onko hevonen sinulle jo tuttu eläin? Kenties ratsastat mutta hevosen käsittely on sinulle edelleen hieman vierasta. Tässä kokonaisuudessa keskitytään hevosen käsittelyyn sekä haastetaan pelkojamme lempeästi ja omaan tahtiin.

Tai oletko aina pelännyt hevosia mutta haluisit silti päästä tutustumaan näihin ihaniin otuksiin? Edetään rauhassa. Voidaan katsella hevosia tarhassa tai käydä hevosen selässä. Pienin askelin. Pelkoja ei voiteta hetkessä.

Selätä stressi

Suorita, juokse, toimi, ole tehokas, ole parempi, ole nopeampi, tee tulosta… Kuulostaako tutulta? Hevosen ja ohjaajan kanssa touhutessa saattavat mielen solmut alkaa aukeamaan miltei huomaamatta. Joskus tie rentoutumiseen lähtee yksinkertaisesti läsnäolosta. Siitä että löytää paikan jossa saa olla ihan oma itsensä ja kokea tulevansa hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on. Hauskanpito ja nauru ovat toiminnassa vahvasti läsnä.

Hengitä hetki

Hevosavusteinen toiminta tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua, hengittää ja elää hetkessä. Tutkimustieto osoittaa, että hevosen kanssa toimiminen rentouttaa ja luo mielihyvää. Se vaikuttaa myönteisesti mm verenpaineeseen ja sydämen sykkeeseen. Me kaikki tarvitsemme hetkiä jolloin saamme olla aidosti vain läsnä hetkessä. Olla minä. Hengittää.  Hevosen selässä hengitykselle löytyy helposti oma rytmi ja metsässä kävely tarjoaa mielihyvää kaikille aisteille.

“Poniterapia”

Asiakkaiden suussa tämä mielenvirkistys-paketti on muokkautunut poniterapiaksi, sillä juuri mikään ei saa eläinrakasta ihmistä paremmalle tuulelle kuin nuo pienet ja pörröiset ilopillerit. Yhdessä voimme harjailla ja hoitaa poneja, käydä kävelyllä metsässä sekä tutustua yhdessä ponien elämään. Ja kyllä -tämä paketti on tarkoitettu myös aikuisille!

Sosiaalipedagoginen toiminta ja ryhmät

Kaikki paketit ovat toteutettavissa myös ryhmille.
Sosiaalipedagogisessa ryhmätoiminnassa käydään tarkemmin läpi ryhmän tavoitteet ja räätälöidään teille sopiva kokonaisuus.

Toimintaa voidaan toteuttaa ihan kaikenkarvaisille kokoonpanoille, olette sitten työyhteisö, kaveriporukka, järjestö tai koululuokka.