DSC_2284

SEURATOIMINTA

Tolkinkylän Ratsastajat ry:n toimintaperiaatteena on ratsastusurheilun edistäminen ja ylläpito Suomen Ratsastajainliiton sanelemien periaatteiden mukaisesti. ToRa toimii avoimessa ja tiiviissä yhteistyössä Tolkinkylän ratsastuskoulun kanssa.

TOIMINTALINJA

Visio:

Seuran tavoitteena on tukea ratsastus- ja hevosharrastustoimintaa kaikilta osin, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Huolehdimme siitä, että jokaisella jäsenellä on toimintavuoden aikana hyödyllisiä etuja sekä viihtyisää toimintaa ratsastuksen ohella. Kehitämme koko ajan toimintaamme sekä kartoitamme jäsentemme kantaa myös tulevaan toimintaan.

Arvot ja eettiset linjaukset:Toimintamme perustuu tasapuolisuuteen sekä monipuolisuuteen. Kaikilla on mahdollisuus olla osana seurantoimintaa iästä tai taitotasosta riippumatta ja kaikilla on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin ideoiden sekä ajatustensa osalta. Näitä ajatuksia saa jakaa koska vain, ei vain kokouksissa.

Seurassa tärkeintä on avoimuus sekä ystävällisyys, autamme toisiamme sekä otamme osaamista ja apua vastaan. Jäsenellä on hyvä olla seurassa, missä yhteisöllisyys ja hyvät tavat ovat vaalittuja ominaisuuksia. Tärkeää on myös ottaa jokainen jäsen vastaan omana itsenään, avoimin mielin.

Toiminnan lähtökohta on hevonen ja eläinten hyvinvointi kaikessa tekemisessä. Turvallinen ja ohjattu toiminta sekä tallin turvallisuussäännöt tulisi olla jokaisen jäsenen tiedossa.

Seurallamme on nollatoleranssi koskien syrjimistä, kiusaamista tai minkäänlaista toimintaa, mikä ei noudata hyvän käytöksen linjaa. Kohtelemme kaikkia ystävällisesti sekä pidämme huolta että apua ja tukea on aina saatavilla.

Toiminta:

Tapahtumista ja tärkeistä asioista ilmoitetaan jäsenille pääasiallisesti sähköpostitse tai vaihtoehtoisesti Facebookin ryhmässä (ryhmän löydät nimellä Tolkinkylän Ratsastajat) ja tallin seinällä. 

Seuran toimintaan ovat kaikki tervetulleita ikään, sukupuoleen tai ratsastuslajiin katsomatta. Tapahtumiin osallistuminen ohjeiden mukaisesti.

Kilpailemisessa pyritään säilyttämään ajatus harrastamisesta, sen ilo sekä kannustava ilmapiiri ilman turhan korkeita tavoitteita tai stressiä.

Kaikki toimintamme on kehitetty yhteistyössä Tolkinkylän ratsastuskoulun kanssa, jotta se ei häiritse ratsastuskoulun toimintaa, vaan on osana sitä.

Seura on järjestänyt viime vuosina erilaisia tapahtumia, kuten Kari Vepsän hevoskäsittely-demo, harjoituskilpailuja niin este- kuin kouluratsastuksessa, Kalkkis Cup-estekilpailut aremmille aikuisratsastajille, sääntökoulutuksia, viihdyttävät pikkujoulut, Eestinhevosnäyttelyt, seura-alennuksella HIHS:iin, sekä monia muita hauskoja tapahtumia!

Toivommekin teiltä jäsenet, että aktiivisesti osallistuisitte toimintaamme. Ideoita, palautetta, mielipiteitä tai vaikka vain osallisuutta toimintaan on aina ilo saada. Kaikki mukaan tekemään toimintakaudesta 2022 ikimuistoinen!

IMG_5415-1