Seura-ja-talli-toimii-yhteistyössä-järjestäen-mm.kilpailutoimintaa.
Olemme koko perheen lämminhenkinen talli Vantaalla!
DSC_8775
12080318_962592190480521_7336321814951257909_o

LASTEN RATSASTUSKOULU

Voit aloittaa hevosharrastuksen ponitalutuksista, edeten iän, tasapainon ja taitojen karttuessa eri tasoilla. Poniryhmien tasot ovat eskari-alkeet-alkeisjatko-perustaso. Tämän jälkeen olet valmiimpi siirtymään ratsastamaan isommilla poneilla ja hevosilla. Painoraja ponitunneilla 45kg. Neuvomme sopivan ryhmän löytämisessä, yleensä kuitenkin parempi valita ”liian helppo” ryhmä kuin vaikea. Turvallisuus on ykkösasia tunneilla! Kaikki toiminta tapahtuukin opettajan johdolla ja taitotason mukaan käytetään avustajia. Tunneille osallistuvan lapsen tulisi pystyä keskittymään ohjaukseen ja opettajan antamiin ohjeisiin.Tunneille otetaan 6-8hlö.  Kurssin lopussa opettaja kertoo mille kurssille kannattaa seuraavaksi mennä.

PONITALUTUKSET: Suositusikä 2-10 vuotta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kesto 15 tai 30 min. Voit varata yhden tai useamman kerran.

PONIPUUHATUNTI: ”Poniyksityistunti” soveltuu yli 5-vuotiaille lapsille. Tunnilla hoidetaan ja tutustutaan poneihin, sekä ratsastetaan talutuksessa käyntiä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Ponipuuhatunti on hyvä tapa tutustua lajiin ennen ponieskaria/ alkeiskurssia. Tunnin pituus 60min. Voit varata yhden tai useamman tunnin.

PONIESKARI: HOX! ESKARIRYHMÄÄ EI JÄRJESTETÄ SYKSYLLÄ 2021. Ponieskari on tarkoitettu pääasiassa 6-8 vuotiaille lapsille (isommatkin voivat tulla). Ponieskarin tarkoituksena on valmistella lasta ponialkeiskurssille, saada rohkeutta ponien kanssa toimimiseen turvallisuus huomioiden. Tunneilla ratsastetaan käynnissä ja ravissa talutettuna. Ratsastuksessa keskitytään yksinkertaisiin perusasioihin, leikitään paljon ja käydään maastossa. Tasapaino ja koordinaatio kehittyvät harjoituksissa huomaamatta. Eskaritunnin pituus on 1/2h, sisältäen ratsastusta max. 8hlö ryhmässä. Yhden kurssin pituus on 10krt, kerran viikossa. Ponieskaria voit käydä niin kauan kun siltä tuntuu, tai jos lapsella ei ole vielä valmiuksia alkeiskurssille.

PONIALKEIS: Alkeiskurssi on tarkoitettu yli 8 vuotiaille lapsille. Jos lapsi on arka tai tasapainon/ keskittymiskyvyn kanssa on ongelmia kannattaa alkeiskurssin aloitusta lykätä (eskari parempi vaihtoehto). Alkeiskurssin tavoitteena on oppia varustamaan hevonen tunnille, taluttamaan ja ratsastamaan itsenäisesti eri askellajeissa (käynti ja ravi). Muita opittavia asioita ovat pysähdys, liikkeellelähtö, oikea perusistunta ja apujen käyttö. Ratsastajilla on kurssilla taluttajat niin kauan, että ratsastajan tasapaino ja koordinaatio ovat kehittyneet opettajan mielestä riittävästi itsenäiseen ratsastamiseen. Ponieskarin käymistä ennen alkeiskurssia suositellaan. Tunnin pituus on 1h 30 min, mistä noin 1h ratsastetaan ja 30 min hoidetaan ponia max. 8hlö ryhmässä. Yhden kurssin pituus on 10krt, kerran viikossa. Voit käydä useamman kurssin peräkkäin, mikäli lapsen taitotaso sitä vaatii.

PONIJATKO: Jatkokurssilla syvennetään alkeiskurssilla opittuja asioita. Jatketaan tasapainoharjoittelua, opitaan kouluratsastustermejä ja laukkatyöskentelyn alkeita. Myös puomityöskentely tulee tutuksi. Poneja hoitamalla ja käsittelemällä saadaan lisää varmuutta ja taitoa. Jatkokurssilla ei yleensä ole taluttajia. Tunnin pituus on 1h 30 min, mistä noin 1h ratsastetaan ja 30 min hoidetaan ponia max. 8hlö ryhmässä. Kurssit ovat pituudeltaan 10krt tai kokokauden (20-22krt) mittaisia, ratsastusta kerran viikossa. Jatkoryhmät jakantuvat tasoryhmiin alkeisjatko, alkeisjatko+ ja alkeisjatko ++ ryhmän kokemuksen mukaan.

PONIPERUS: Perustasoinen ryhmä, mihin siirryttäessä lapsella tulisi olla perusratsastustaidot eri askellajeissa käynti, ravi ja laukka, sekä hevostaidot ovat riittävät itsenäisempään hevosenhoitamiseen. Perusryhmissä harjoitellaan ja parannetaan perusasioita kouluratsastuksessa, hypätään pieniä esteitä ja puomeja, sekä käydään maastossa. Tullaan entistä taitavammiksi ja hallitaan ponit paremmin eri tilanteissa ja askellajeissa.  Perustasoiset ratsastajat voivat halutessaan osallistua tallilla järjestettäviin kilpailuihin. Tunnin pituus on 1h 30 min, mistä noin 1h ratsastetaan ja 30 min hoidetaan ponia max. 8hlö ryhmässä. Kurssit ovat pituudeltaan kokokauden (20-22krt) mittaisia, ratsastusta kerran viikossa.

LISÄTIEDOT: Ratsastuskausi on kokonaisuus, jonka varatessasi sitoudut ratsastamaan koko kauden. Kurssimaksun palautuksen saa ainoastaan sairastodistuksella yli 4 kerran poissaoloista neljännen kerran ylittävältä osalta. Ratsastusryhmissä voi tuntien korvauspaikkatilanteen vaatiessa olla yksi ylimääräinen ratsastaja. Vakituisella ratsastajalla tulee olla ratsastusseuranjäsenyys/Green card. Poissaoloissa 12h ennen perutut tunnit oikeuttavat korvaavaan tuntiin (käytettävä 1kk kuluessa). Tarkemmat kausikohtaiset hinnat ja tiedot löydät kausi- infosta (uutiset sivulla). Kevätkausi tulee myyntiin marraskuussa ja syyskausi toukokuussa.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA RATSASTAMAAN!