Seura-ja-talli-toimii-yhteistyössä-järjestäen-mm.kilpailutoimintaa.
Olemme koko perheen lämminhenkinen talli Vantaalla!
DSC_8775
12080318_962592190480521_7336321814951257909_o

ALKEISOPETUS

Aloitamme uusia lasten alkeiskursseja säännöllisesti. Alkeiskurssin ikäraja on 8 vuotta. Aikuisille ei tällä hetkellä ole tarjolla alkeisopetusta.

Kursseja järjestetään yleensä elo-syyskuussa ja helmi- maalikuussa 10-13 vko kursseina, mikäli tuntikalenterissa on tilaa. Kesäkaudella järjestämme alkeiskurssin yleensä leirimuotoisena.

Ilmoitamme uusista kursseista Hopotin varaussivulla ”suosittelemme”.

Jos lapsi on arka tai tasapainon/ keskittymiskyvyn kanssa on ongelmia kannattaa alkeiskurssin aloitusta lykätä (talutukset parempi vaihtoehto). Alkeiskurssin tavoitteena on oppia varustamaan hevonen tunnille, taluttamaan ja ratsastamaan itsenäisesti eri askellajeissa (käynti ja ravi). Muita opittavia asioita ovat pysähdys, liikkeellelähtö, oikea perusistunta ja apujen käyttö. Ratsastajilla on kurssilla taluttajat niin kauan, että ratsastajan tasapaino ja koordinaatio ovat kehittyneet opettajan mielestä riittävästi itsenäiseen ratsastamiseen. Ryhmät ovat kooltaan 8hlö.

Alkeiskurssin jälkeen pyrimme järjestämään kaikille halukkaille alkeisjatkoryhmän. Jatkokurssilla syvennetään alkeiskurssilla opittuja asioita. Jatketaan tasapainoharjoittelua, opitaan kouluratsastustermejä ja laukkatyöskentelyn alkeita. Myös puomityöskentely tulee tutuksi. Poneja hoitamalla ja käsittelemällä saadaan lisää varmuutta ja taitoa. Jatkoryhmät jakautuvat tasoryhmiin alkeisjatko, alkeisjatko+ ja alkeisjatko ++ ryhmän kokemuksen mukaan.

Alkeisopetus(alkeis ja alkeisjatko) tapahtuu yleensä kurssimuotoisena, jolloin kausimuotoisesta poiketen voi vielä kokeilla ja katsoa harrastuksen jatkumista ilman pidempää sitoutumista. Yleensä ALKEIS ja ALKEISJATKOKURSSIN jälkeen harrastus jatkuu kausimuotoisena, eli kevät- tai syyskausi, puoli vuotta kerrallaan. Kausiratsastajaksi siirryttäessä taso on nimitykseltään ALKEISJATKO+. Sitten, kun lapsi hallitsee perusratsastustaidot eri askellajeissa käynti, ravi ja laukka, sekä riittävät hevostaidot hoitamisessa voidaan tasoa kutsua PERUSTASOKSI.