DSC_7559

HEVOSET JA PONIT

Opetushevosemme ovat kilttejä ja koulutettuja tehtäväänsä soveltuvia ratsuja. Hevoset ja ponit ovat koulutustasoltaan He C-A.

HEVOSTEN HYVINVOINTI:
Meille on tärkeää, että opetushevoset voivat hyvin! Siksi ne ruokitaan ruokintasuunnitelmien mukaan analysoiduilla, ensiluokkaisilla rehuilla jakaen ne useaan annokseen päivän aikana. Hevoset tarhataan laumoissa päivittäin ja kesällä kaikki pääsevät laitumelle. Osa poneista asuu pihatossa. Hevoset saavat toteuttaa lajinmukaisia tarpeitaan sosiaalisesti muiden hevosten kanssa.

Hevosten työmäärää tarkkaillaan ja pidetään kohtuullisena kykyihin ja kuntoon nähden. Hevoset kengitetään ja tarkastetaan säännöllisesti ja ne saavat tarvittavat rokotukset, loishäädön, hammashuollon jne… Hevosten varusteita huolletaan ja satuloita topataan säännöllisesti. Hevosten hyvinvoinnista huolehtii ammattitaitoinen henkilökunta. Pyrimme auttamaan ja neuvomaan hevostenkäsittelyssä myös tallissa. Jokainen tallilla kävijä voi omalla käytöksellään vaikuttaa hevosten hyvinvointiin! Noudata tallin antamia ohjeita ja käyttäydy tallissa ja hevosten lähellä rauhallisesti. Tallilla on säännöt ajatellen hevosten hyvinvointia. Painoraja ratsastuksessa 80kg.