Tolkinkylän Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu. Toimimme Vantaalla aivan Ylästön kupeessa, Tolkinkylän "maalaismaisemissa".

Tolkinkylän Ratsastuskoulu Oy

Pienten lasten ratsastuskoulu

  • Toiminta ylätallissa (vanha talli)
  • Varaukset, hinnat ja ajat näet Hopotista kalenterista ”poni”
  • Varatessasi teethän varauksen lapsen profiililla!
  • Ohjeita pukeutumiseen

UUTTA SYKSYLLÄ 2018! 
Voit aloittaa hevosharrastuksen ponitalutuksista, edeten iän, tasapainon ja taitojen karttuessa eri tasoilla ponijatkokursseille saakka. Tämän jälkeen olet valmiimpi siirtymään ratsastamaan isommilla poneilla ja hevosilla. Painoraja ponitunneilla 45kg. Neuvomme sopivan ryhmän löytämisessä, yleensä kuitenkin parempi valita ”liian helppo” ryhmä kuin vaikea. Turvallisuus on ykkösasia tunneilla! Kaikki toiminta tapahtuukin opettajan johdolla ja taitotason mukaan käytetään avustajia. Tunneille osallistuvan lapsen tulisi pystyä keskittymään ohjaukseen ja opettajan antamiin ohjeisiin. Ryhmäkoot pidetään pieninä, tunneille otetaan max.6hlö. Kurssit toteutetaan 10krt kokonaisuuksissa läpi vuoden (2 syksyllä ja 2 keväällä). Kurssin lopussa opettaja kertoo mille kurssille kannattaa seuraavaksi mennä.

PONITALUTUKSET: Suositusikä 2-10 vuotta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kesto 15 tai 30 min. Voit varata yhden tai useamman kerran.

PONIPUUHATUNTI: ”Poniyksityistunti” soveltuu yli 6-vuotiaille lapsille. Tunnilla hoidetaan ja tutustutaan poneihin, sekä ratsastetaan talutuksessa käyntiä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Ponipuuhatunti on hyvä tapa tutustua lajiin ennen ponieskaria/ alkeiskurssia. Tunnin pituus 60min. Voit varata yhden tai useamman tunnin.

PONIESKARI: Ponieskari on tarkoitettu pääasiassa 6-8 vuotiaille lapsille (isommatkin voivat tulla). Ponieskarin tarkoituksena on valmistella lasta ponialkeiskurssille, saada rohkeutta ponien kanssa toimimiseen turvallisuus huomioiden. Tunneilla harjoitellaan ponin hoitamista, tallielämään kuuluvia asioita ja ratsastetaan käynnissä ja ravissa talutettuna. Ratsastuksessa keskitytään yksinkertaisiin perusasioihin, leikitään paljon ja käydään maastossa. Tasapaino ja koordinaatio kehittyvät harjoituksissa huomaamatta. Eskaritunnin pituus on 1h, siitä noin puolet ratsastetaan ja puolet hoidetaan. Yhden kurssin pituus on 10krt, kerran viikossa. Ponieskaria voit käydä niin kauan kun siltä tuntuu, tai jos lapsella ei ole vielä valmiuksia alkeiskurssille.

PONIALKEIS: Alkeiskurssi on tarkoitettu yli 8 vuotiaille lapsille. Jos lapsi on arka tai tasapainon/ keskittymiskyvyn kanssa on ongelmia kannattaa alkeiskurssin aloitusta lykätä (eskari parempi vaihtoehto). Alkeiskurssin tavoitteena on oppia varustamaan hevonen tunnille, taluttamaan ja ratsastamaan itsenäisesti eri askellajeissa (käynti ja ravi). Muita opittavia asioita ovat pysähdys, liikkeellelähtö, oikea perusistunta ja apujen käyttö. Ratsastajilla on kurssilla taluttajat niin kauan että ratsastajan tasapaino ja koordinaatio ovat kehittyneet opettajan mielestä riittävästi itsenäiseen ratsastamiseen. Ponieskarin käymistä ennen alkeiskurssia suositellaan. Tunnin pituus on 1h 30 min, mistä noin 1h ratsastetaan ja 30 min hoidetaan ponia. Yhden kurssin pituus on 10krt, kerran viikossa. Voit käydä useamman kurssin peräkkäin, mikäli lapsen taitotaso sitä vaatii.

PONIJATKO: Jatkokurssilla syvennetään alkeiskurssilla opittuja asioita. Jatketaan tasapainoharjoittelua, opitaan kouluratsastustermejä ja laukkatyöskentelyn alkeita. Myös puomityöskentely tulee tutuksi. Poneja hoitamalla ja käsittelemällä saadaan lisää varmuutta ja taitoa. Jatkokurssilla ei ole taluttajia. Tunnin pituus on 1h 30 min, mistä noin 1h ratsastetaan ja 30 min hoidetaan ponia. Kurssit ovat pituudeltaan aina 10krt, kerran viikossa. Jatkoryhmissä (tasoja 1-2) voit jatkaa ratsastusta niin pitkään kun olet valmis taitojen/koon puolesta siirtymään isommille poneille ja hevosille.