Tolkinkylän Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu. Toimimme Vantaalla aivan Ylästön kupeessa, Tolkinkylän "maalaismaisemissa".

Tolkinkylän Ratsastuskoulu Oy

Kouluratsastuskilpailut la 30.3.2019 alkaen klo 16:00

Luokka 1) ​Perusmerkin kouluohjelma 1997  

Seuramestaruuspisteet jaetaan sijoittuneille:8-6-4-2-1

Luokka 2) Helppo C Tutustumisluokan kouluohjelma (rata B) 2016

Seuramestaruuspisteet jaetaan sijoittuneille:10-8-6-4-2

Luokka 3) A-merkin kouluohjelma 2006

Seuramestaruuspisteet jaetaan sijoittuneille:14-12-10-8-6

Kilpailuradat: https://www.ratsastus.fi/materiaalit/kouluohjelmat/

Erityismääräykset

Ilmoittautuminen kisoihin sekä kisapäivän tehtäviin alkaa 6.3 ja päättyy 27.3. Ilmoittautumiset sähköpostitse info@tolkinkylanratsastuskoulu.fi. Ilmoita nimesi, kilpailuluokka, seura/Green Card, seniori/juniori, hevostoive+ 1-2 varatoivetta. Ratsastuskoulun hevosilla osallistuvat ilmoittautuvat myös kisoihin liittyviin tehtäviin (radan rakentaminen/purkaminen sekä​ ​tehtävät kisojen aikana: pöytäkirja, portti, buffet jne.). Tehtävät ilmoitetaan lähtölistassa. Keskustele tarvittaessa opettajasi kanssa sopivasta luokasta/ hevosvalinnasta.

-Kilpailujen harjoittelutreenit järjestetään 18.3 klo15-16 ja 16-17, 21.3 klo18-19, 25.3 klo16-17(täynnä) ja 28.3 klo18-19(täynnä), hinta 45e/h. Ilmoittaudu treeniin Hopotin kautta!

− Lähtömaksu +hevosen / ponin vuokra 30e(Toran jäsenet) tai 35e(Green Card/muu seura) maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tallin tilille Fi45 5780 5520 0471 88, viesti kisat/ pvm/ nimi/luokka.

− Lähtölistat ja alustava kilpailuaikataulu julkaistaan perjantaina 29.3 Tolkinkylän ratsastuskoulun nettisivuilla.

−Lähdön varmistaminen on tehtävä kilpailupäivänä klo 15.30 mennessä kilpailukansliaan (kanslia tallissa). Ratsastusseuran jäsenkortti tai Green Card esitettävä lähdön varmistamisen yhteydessä. Huom! et voi kilpailla ilman!

– Radan rakentaminen ​alkaa kilpailupäivänä klo 14.30.

− Sijoittuneille jaetaan ruusukkeet. Sijoittuneille Tolkinkylän ratsastajien jäsenille jaetaan kilpailutuloksista henkilökohtaisia seuramestaruuspisteitä.

− Asuna siisti ratsastusasu; takki, liivi tai pitkähihainen paita (miel. musta), huom. ei hupparia! Turvakypärä ja hanskat on pakolliset. Pitkät hiukset sidotaan kiinni tiukalle nutturalle (ei hapsottavia hiuksia). Valkoisia housuja tms. kisa-asua ei tarvita, jos et sellaisia omista. Luokassa 3 kannukset sallittu, luokissa 1 ja 2 raippa sallittu (ei kannuksia)

− Kilpailuissa noudatetaan SRL:n sääntöjä soveltuvin osin.

− Tuomari: Pauli Riekkinen

− Kilpailunjohtaja: Sanna Hentilä

− Kilpailun järjestäjä/paikka Tolkinkylän ratsastuskoulu Oy, Tolkinkyläntie 14, 01690 Vantaa. Buffet vastuu: Tolkinkylän Ratsastajat Ry

– Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin

RATSASTAJAN MUISTILISTA KILPAILUPÄIVÄÄ VARTEN

− Tutustu kilpailuohjeisiin Tolkinkylän ratsastuskoulun nettisivuilla: ”Ohjeet kilpailuihin osallistuville”. 

− Kilpailuihin valmistautuminen

o Huolehdi, että hevosesi sekä varusteet ovat kilpailukunnossa. Puhdistus/huovan vaihto.

o Tarkista varusteiden kunto ja kiinnitys ajoissa ennen verryttelyyn saapumista.

o Harjoituskilpailuissa tuomari voi antaa erityismääräyksiä raipan ja kannusten käytöstä, pyrimme infoamaan tästä viimeistään kilpailupäivänä.

o Noudata erityistä varovaisuutta taluttaessasi hevosta, pyydä jalankulkijoita väistämään tarvittaessa. Muista, että paikalla on paljon katsojia, jotka ovat kokemattomia hevosten kanssa. Opasta heitä toimimaan tallin sääntöjen mukaisesti.

– Verryttely ja odotusalue

o Verryttely tapahtuu samalla kentällä kuin kilpailutkin, jollei ulkokenttä ole käytössä.

o Verryttely kestää n. 15 minuuttia jokaisella ryhmällä.

o Kuuntele tarkkaan kuulutuksia. Olet itse vastuussa siitä, että olet ajoissa verryttelyssä ja kilparadalla.

− Suorituksen jälkeen

o Ratsastajan vaihto tehdään vasta kentällä seuraavan verryttelyvuoron alkaessa.

o Palkinnot jaetaan luokkien välissä. Palkintojenjakoon saavutaan jalkaisin kilpailuasussa. Sijoittuneet määräytyvät osallistujamäärien mukaan.

o Hevosen viimeinen ratsastaja huolehtii, että hevonen ja varusteet tulee asiamukaisesti hoidettua ja varusteet viedään paikoilleen.

Kisossa buffet tarjoilu!